MATER un proiect Nod Markerspace pentru industriile creative (Video)
Esti Arhitect, designer de interior, designer de produs, designer vestimentar sau de bijuterii, ilustrator, artist plastic, cercetator sau inventator, atunci trebuie sa fii parte din NOD Makerspace.
Ce este NOD Makerspace?
Comunitatea NOD s-a nascut in 2015 adunand un grup de aproximativ 50 de persoane care au pus umarul la renovarea cladirilor fostei Industrii a Bumbacului din zona Timpuri Noi din Bucuresti.
Plecand la drum cu un proiect coerent, NOD reuseste in mai putin de 2 ani dezvoltarea celui mai mare incubator de creativitate si antreprenoriat din Romania.
Hub-ul NOD Makerspace iti pune la dispozitie 1.000 de m² de spatiu de lucru, 300 de m² de spatii de lucru in open space, 150 de ateliere de prelucrare si 15 studiouri de lucru.
Tot in cadrul Hub-ului vei avea acces la scule de baza, echipamente speciale (gravare, taiere laser, roter CNC, Print 3D, sudura), cursuri si worksjop-uri creative, depozitare cu acces 24/7 si acces la spatiul de evenimente.
„Un maker e un om foarte priceput la niște activitati mesteșugaresti mai noi. Un maker este si cineva care poate sa programeze un CNC laser si poate sa-l puna sa taie dupa un anumit pattern.
Un maker este si cel care gandeste și programeaza un soft si apoi face si partea de hardware a unui dispozitiv”, Florin Cobuz, co-fondator MATER.
Ce este Biblioteca MATER?
Biblioteca MATER este a-3 a etapa din proiectul de dezvoltare al incubatorului creativ dupa extinderea spatiului de lucru Makerspace de la 650 la 1.000 de m² in 2015 si infiintarea centrului public “La Firul Ierbii” pentru dezbateri si proiecte civice in 2016.
MATER este un proiect al NOD Markerspace, inspirandu-se si din proiecte similare din alte capitale precum: New York, Paris, Milano, Munchen sau Shanghai, si are ca scop dezvoltarea unei biblioteci de materiale.
MATER s-a nascut din nevoia comunitatii NOD de a avea acces direct la resurse, materiale si mostre de specialitate cu care pot interactiona in mod direct.
„Am creat ideea bibliotecii de materiale cu gandul la profesionistii din arhitectura, design, advertising ai alte industrii creative.
Experienta de a atinge si compara materiale diferite este esentiala pentru procesul creativ, si am decis sa implicam aceasta comunitate de la inceputul proiectului”. Florin Cobuz, co-fondator MATER.
3.000 de materiale vor fi expuse folosind sisteme interactive de arhivare, mobile, pentru flexibilizarea spatiului si a modalitatilor de afisare.
„Mater va fi o colecție extinsa si constant reinnoita de mostre de materiale, dedicata tuturor profesionistilor care lucreaza cu materiale (arhitecti, designeri de interior, designeri de produs, vestimentari si de bijuterii, ilustratori, artisti plastici, cercetatori, inventatori), elevilor si studentilor, univaristatilor de profil, dar si organizațiilor care dezvolta produse si materiale noi si au nevoie de această resursa”.
Toate materialele for fi organizate pe categorii: lemn metal, piatra, ceramice, textile, beton, sticla plastic, finisaje, altele.
Accesul si facilitatile membrilor MATER sau NOD Markerspace
Accesul la in cadrul bibliotecii va fi gratuit pentru studenti, iar pentru profesionisti va fi in baza unui abonament anual in valoare de 120 de Euro.
Accesul in cadrul incubatorului se va face in baza unui abonament de 120 euro lunar, ce iti va facilita accesul la zona de maekerspace si zona open space sau 300 de euro luna pentru un studio privat.
Abonamentul iti va garanta accesul la biblioteca oricand, la mesele de lucru unde poti avea intalniri cu parteneri sau clienti, baza de date online disponibila pe www.materlibrary.ro in care vor fi incluse toate materialele expuse in biblioteca.
Biblioteca MATER va fi deschisa in luna octombrie 2017 ocazie cu care for fi prezentarte materialele deja arhivate.
NOD Markerspace organizeaza intre 20 mai si 04 iulie 2017 o campanie de strangere de fonduri pentru suma de 15.000 deuro.
Aceasta suma este necesara pentru a completa bugetul chetuielilor, investitia initiala fiind de 120.000 de euro iar costurile totale pentru tot proiectul insumand 250.000 de euro.
MATER Crowdfunding campaign video sursa: MATER on Vimeo.
Sustinerea proiectului nu ramane nerecompensata. In functie de pachetul ales poti beneficia de multe facilitati de la acces la spatiul comun de lucru la implicarea directa in organizarea comunitatii.
De ce sa fiu membru Mater sau NOD Markerspace?
Biblioteca MATER iti confera acces la cele mai noi materiale din domeniu avand posibilitatea de a atinge a interactiona cu materialele si de a avea acces facil la toate informatiile relevante intr-un sngur loc.
Vei putea avea acces la materiale inovatoare la care nu ai fi putut avea acces decat prin participarea la evenimentele mari din domeniu.
Costul unui abonament de 120 euro anual este infim in comparatie cu costurile necesare deplasarii la un astfel de eveniment.
Importanta de a fi la curent cu cele mai noi si bune materiale de arhitectura si design interior si impactul pe care-l poate avea asupra proiectelor tale este bine cunoscut de catre toata lumea.
Alte surse de informatii si inspiratie importante pentru tine ca arhitect sau desiner de interior poti gasi in articolele:
- „Cele mai ativte blog-uri pentru arhitecti si designeri”;
- „Top 10 conturi pe instragram despre arhitectura si design interior”;
- „Te-ai inscris la concursurile de Arhitectura din 2017”.
Inscrierea in comunitatea NOD Makerspace este mult mai costitisitoare la o prima vedere, dar ce spatiu iti poti inschiria cu 300 de euro pentru un mic studio de arhitectura sau design interior cand esti la inceput de drum?
Pe langa aspectul financiar, ai posibilitatea de a a interactiona cu alti specialisti din domeniul tau sau din domenii conexe cu care poti dezvolta relatii si proiecte profesionale.
Avand spatiul tau de lucru sau studioul personal ai posibiltiatea organizarii de intalniri cu partenerii sau clientii tai intr-un mediu de lucru placut si usor accesibil.
Totodata ai acces si la bibilioteca MATER fiind toate aceste facilitati intr-un singur loc: NOD Marketspace, La firul ierbi (centrul comunitar), Tegmark (studio de proiectie virtuala), Eematica (educatie prin experienta) si Gastrobar.
Lasă un răspuns